HTML

websas.hu
MapFree counters! Free counters! Free counters! ">

„ Jézus szent vére, melyet a kereszten kiontottál értünk, áldd meg ezt a hajlékot és vedd oltalmad alá!”

uzen.blogol.hu helyett uzen-e.blog.hu

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Locations of Site Visitors ">

HonlaprendszerüNK

 

 

 

2010. december 17-e óta szerkeszthetetlenek:

2013. február 26-a óta szerkeszthetetlenek:

2015. január 22-e óta szerkeszthetlenek:

2020. március 6-a óta szerkeszthetlenek:

 

Szent Rókus és Vasas Szent Péter

2019.08.19. 07:37 :: lowoa

 

2012. 08. 19, Vasárnap
A mai napon Szent Rókus és Vasas Szent Péter napját ünnepelték Szegeden. Rókus (1293–1327) francia földön, Montpellier-ben született. Fiatal korában vagyonát elosztotta a szegények között, majd Rómába zarándokolt. Útközben pestisjárvány tört ki, és annak betegeit gyógyítgatta. A legendája szerint a kereszt jelével. Rómából visszatérőben maga is megbetegedett. Előbb egy angyal, majd egy hozzászegődött kutya ápolta: kenyeret hordott neki, és sebeit nyalogatta. Amikor felépült, hazaindult. Otthon nem ismerték fel, kémnek nézték, és börtönbe vetették. Ott is halt meg. A „fekete halál” aratása a XIV. században volt a legszörnyűbb Európában, de Rókus csak a rákövetkező században lett a pestisben szenvedő emberek elismert védőszentje. 1485-ben földi maradványait a velenceiek ellopták Montpellier-ből, és Velencébe vitték. Megalapították a Szent Rókus Társaságot, melynek tagjai az ő védnöksége alatt betegek gyógyításának szentelték magukat. Sok intézményt Rókusnak szenteltek pl. templomokat, közkórházakat. Ezek az intézmények hazánkban is megtalálhatóak.
Másrészt ez a nap Szent Péter bilincsekből való szabadulásának emlékünnepe, a nép nyelvén Vasas Szent Péter. A Szentírásban foglaltak szerint (ApCsel 12,1–11) Heródes Agrippa 42-ben idősebbik Jakabot lefejeztette, Pétert pedig börtönbe záratta, és ott nehéz vasban, szigorú őrizet alatt tartatta. Ám a rákövetkező éjjelen megjelent a börtönben az Úr angyala. Érintésére leestek Péter láncai, aki az alvó őrök között észrevétlen távozhatott.
Délután a két védőszent a következő üzenetet adta:
Szent Rókus: „Gyermekem, hamarosan beteljesülnek a jövendölések. Azt üzenem a gazdagoknak, hogy segítsék a szegényeket és a betegeket. Maguk miatt és családjuk miatt ne aggódjanak, mert Isten gondoskodni fog róluk. Lesz idő, amikor a világban újból el fognak terjedni a különböző komoly betegségek. Bizony mondom nektek, Isten külön figyelmet szentel a betegekre és segít rajtuk. Ezt Én magam is megtapasztaltam földi életemben. A szenvedés együtt jár a kereszttel. Ha elfogadjátok a szenvedést és felajánljátok, akkor Isten előtt nagyon kedvesek lesztek. A betegségek idején forduljatok bátran hozzám! Én örömmel meg fogom hallgatni kéréseteket. Ha így cselekedtek, a járvány épp oly hirtelen fog megszűnni, ahogyan akkor támadni fog.”
Szent Péter:„Sok csodának lesztek tanúi a keresztényüldözés idején. Az ellenség több embert börtönbe fog zárni, és ott titokban megkínoztatni, amiért nem hódolnak be előtte. Életem azon szakasza, melyet a börtönben átéltem és Isten angyala kimentett onnan, arra adott nektek példát, hogy Isten nem feledkezik meg az övéiről. Tehát ne féljetek a szenvedéstől, mert Isten mindent pótolni fog odaát. Természetesen ez csak akkor fog megvalósulni, ha hűek maradtok mindvégig Istenhez.”
Egy lelki testvér részt vett este az ünnepi szentmisén, melyen megemlékeztek a két szentről. E különleges nap alkalmával kiszolgáltatták a betegek szentségét is. Miközben az emberek sorba álltak a papok előtt, ő azalatt a padban ült és érezte, hogy hatalmas forróság járta át a kezeit és a szívét. Mindez a betegek szentségének kiszolgáltatása kezdetétől a végéig tartott. Jézus így erősítette meg őt szavaival rajtam keresztül: „Leányom, a szentmise alatt és a betegek szentségének kiszolgáltatása közben valóban jelen volt köztetek Szent Rókus, aki örömmel segített Nekem. Végtelen szeretetemben oda küldtem őt hozzád, hogy személyesen te is részesülhess e szentség kegyelmében. Szent Rókus megérintette szívedet, ezért éreztél oly nagy lángolást a szívedben.”

Mária Magdolna

http://engesztelok.hu/egi-kegyelmek-zapora/szent-rokus-es-vasas-szent-pe

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uzen-e.blog.hu/api/trackback/id/tr16214820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása