HTML

websas.hu
MapFree counters! Free counters! Free counters! ">

„ Jézus szent vére, melyet a kereszten kiontottál értünk, áldd meg ezt a hajlékot és vedd oltalmad alá!”

uzen.blogol.hu helyett uzen-e.blog.hu

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Locations of Site Visitors ">

HonlaprendszerüNK

 

 

 

2010. december 17-e óta szerkeszthetetlenek:

2013. február 26-a óta szerkeszthetetlenek:

2015. január 22-e óta szerkeszthetlenek:

2020. március 6-a óta szerkeszthetlenek:

 

Anna Terézia által Elmélkedések a napi evangéliumhoz és ünnephez

2019.11.04. 10:58 :: Andre Lowoa

Borromeo Szent Károly

 

Gyermekeim! (Lk 14 12-14) Károly milánói herceg, egyik leggazdagabb családjának gyermekeként születik a 16. században. Milánó érseke lett, aki hatalmas erkölcsi, és vallási megújulást hozott létre. Következetes szigort, és rendet követelt meg. Megszüntette a szerzetesek, és a papok közti botrányt, ami a laza erkölcsök miatt alakult ki. Új élet formálódott ki körülötte. Amikor a pestisjárvány kitört Milánóban, a város vezetői mind elmenekültek a városból. Károly érsek kötéllel a nyakában nehéz keresztet cipelve, engesztelő körmeneteket vezetett. Járta a korházakat, vigasztalta és ápolta a betegeket. Minden pénzét, és vagyonát a járvány leküzdésére fordított. Károly fiam olyan embereknek segített, akik nem tudták neki viszonozni, ezért nagy jutalom várt rá a mennyben. Megtapasztalta azt a boldogságot, hogy a szegény kiszolgáltatott emberek nem tudtak neki semmit sem viszonozni. Ő pedig boldogan osztotta szét vagyonát, mert biztos volt abban, hogy majd a föltámadáskor visszafizetik neki. Nektek is gyakorolnotok kell az adakozást, mindenki olyan mértékben, ahogy megadatott neki. Akkor cselekedtek jól, ha olyanoknak adtok, akiknek nem lesz lehetőségük viszonozni.

Jézus

 

Kérünk, Istenünk, őrizd meg Egyházadban azt a lelkületet, amellyel Borromei Szent Károlyt eltöltötted, hogy Egyházad mindig megújulhasson, és meg tudja mutatni a világnak a te Fiadat, a mi Urunkat, Jézus Krisztust!
Imádság:
Urunk, Istenünk, őrizd meg népedben Borromeo Szent Károly püspök lelkületét, hogy Egyházad szüntelenül megújuljon Fiad képmására, és így megismertesse Krisztust a világgal. Aki veled él és uralkodik mindörökkön örökké.
Tanulság:
    A szent élet biztos eredmény!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uzen-e.blog.hu/api/trackback/id/tr2415410492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása