2020. 02. 07, Péntek
Láttam, hogy a gyóntatószék fölött ott lebegett Jézus Szentséges Szíve, amelyből vér és víz áradt. Láttam, hogy ez a kegyelem nemcsak a bűnbánó lélekre hatott ki, hanem magára a felszentelt papra is. A bűnbánó lélek megtisztult, és megújult erővel hordozta tovább keresztjét. Érdekes módon a pap is valamiképpen tisztult, és minél jobban megnyitotta a szívét, annál jobban be tudta tölteni a Szentlélek bölcsessége és szeretete azért, hogy jótanácsokat tudjon adni a többi léleknek is. Láttam, hogy a gyóntatószék előtt megjelentek a tisztítótűzben szenvedő lelkek, akik így szóltak:
„Nem is tudjátok, hogy mekkora ajándék nektek a bűnbocsánat szentsége, ahol Jézus Krisztus drágalátos vérében fürdik a lelketek. Mi szenvedő lelkek nem éltünk igazán ezzel a lehetőséggel a földi életünkben. Nem gondoltuk, hogy a lelkünk itt nyer igazán szabadulást a bűnök sokasága alól. Ó, áldottak mindazok az emberek, akik megbecsülik ezt a szentséget, és rendszeresen járulnak szentgyónáshoz. Ám jól jegyezzétek meg, hogy igazán őszinte szívvel kell bűnbánatot tartanotok, mert Isten színe előtt vagytok a bűneitek felsorolása során! Töredelmes szívvel kerüljétek a kísértésre vezető alkalmakat! Ha lazán veszitek a bűneiteket mondván, hogy még van idő, majd újra meggyónjátok, akkor igen rossz úton haladtok. Jézus azt mondta: „Menj és többet ne vétkezz!” Tehát akarjatok változni, és ezt ne csak szavakkal, hanem tettekkel is bizonyítsátok Isten felé.”
Az Istenhez hű angyalok is jelen voltak a gyóntatószék körül és így szóltak: „Nincs az az emberi értelem, amely képes lenne felfogni, hogy micsoda misztériumnak vagytok a részesei, amikor a szentségek kegyelmi ereje körülvesznek titeket. Mi angyalok szent irigységgel szemléljük, hogy ti hogyan egyesülhettek Krisztussal a szentgyónás és a szentáldozás során. Mi egyszerű szellemi lények vagyunk és nem részesülhetünk e kegyelemből, mint ti, akik anyagi testben vagytok. Mivel Krisztus emberré lett, ezért tökéletesen egyesülhettek vele, mint test a testtel és lélek a lélekkel. Az egyesülés célja, hogy eggyek legyetek Őbenne. Ó, bárcsak megértenétek, hogy milyen hatalmas ajándék számotokra, hogy Jézus egy volt közületek, hogy végül önmagát adhassa táplálékul nektek, vagyis a ti üdvösségetekért.”